Mindig elcsodálkozom, hogy tudta Amerika meghódítani a világot az
egyszerű ételeivel. Sikerült a pizzát, a csirke szárnyat, az oldalast, a Burgert,
a hot dogot, muffin-t és a brownie-t is hihetetlen népszerűvé tenni. Olcsón,
egyszerűen finomat. Ez már többször bevált, ilyen módon sok minden lett
népszerű. Itt van például a brownie. Egyszerű alaptészta, számtalan íz
variáció, most barna sörrel és csokoládéval.
Elkészítési idő: 55-60 perc
5 dkg tejcsokoládé
15 dkg étcsokoládé
15 dkg sótlan vaj
5 dkg olaj
15 dkg barnacukor
3 tojás
2 evőkanál kakaópor
10 teljes kiőrlésű Biomag
búzaliszt
5 dkg Biomag rozsliszt
2 dl barna sör
1 csipet só
vaj és liszt a forma kikenéséhez, a tetejére süthető ét csoki csepp
1. Kis lángon olvasszuk fel a vajat, keverjük hozzá a kis darabokra
tördelt csokoládét és a cukrot. Keverjük addig, míg a csoki és a cukor
felolvad, adjuk hozzá a kakaóport, keverjük bele, majd tegyük félre hűlni.
Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
2. Keverjük a tojásokat fehéredésig, majd apránként keverjük bele a
csokis-vajat. Dolgozzuk össze, majd apránként a barna sört is keverjük bele.
3. Keverjük össze a liszteket a sóval, és dolgozzuk bele a tojásos-sörös
alapba.
4. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 20x30 cm-s sütőformát, és abba
simítsuk bele a tésztát. Hintsük meg a tetejét a süthető csoki cseppekkel. Tegyük
a forró sütőbe, és 25-28 perc alatt süssük készre. hagyjuk a formába kihűlni.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a lisztet a Biomag
Malom segített kiválasztani, köszönjük!
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
1 megjegyzés:
Engem meggyőztél :-D
Viszem, sütöm!
Megjegyzés küldése