2015. február 26., csütörtök

Csokis-barnasörös brownie

Mindig elcsodálkozom, hogy tudta Amerika meghódítani a világot az egyszerű ételeivel. Sikerült a pizzát, a csirke szárnyat, az oldalast, a Burgert, a hot dogot, muffin-t és a brownie-t is hihetetlen népszerűvé tenni. Olcsón, egyszerűen finomat. Ez már többször bevált, ilyen módon sok minden lett népszerű. Itt van például a brownie. Egyszerű alaptészta, számtalan íz variáció, most barna sörrel és csokoládéval.

Elkészítési idő: 55-60 perc





5 dkg tejcsokoládé
15 dkg étcsokoládé
15 dkg sótlan vaj
5 dkg olaj
15 dkg barnacukor
3 tojás
2 evőkanál kakaópor
10 teljes kiőrlésű Biomag búzaliszt
5 dkg Biomag rozsliszt
2 dl barna sör
1 csipet só
vaj és liszt a forma kikenéséhez, a tetejére süthető ét csoki csepp



1. Kis lángon olvasszuk fel a vajat, keverjük hozzá a kis darabokra tördelt csokoládét és a cukrot. Keverjük addig, míg a csoki és a cukor felolvad, adjuk hozzá a kakaóport, keverjük bele, majd tegyük félre hűlni. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
2. Keverjük a tojásokat fehéredésig, majd apránként keverjük bele a csokis-vajat. Dolgozzuk össze, majd apránként a barna sört is keverjük bele.
3. Keverjük össze a liszteket a sóval, és dolgozzuk bele a tojásos-sörös alapba.
4. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 20x30 cm-s sütőformát, és abba simítsuk bele a tésztát. Hintsük meg a tetejét a süthető csoki cseppekkel. Tegyük a forró sütőbe, és 25-28 perc alatt süssük készre. hagyjuk a formába kihűlni.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a lisztet a Biomag Malom segített kiválasztani, köszönjük!

A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.

1 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Engem meggyőztél :-D

Viszem, sütöm!