Pakoltunk a kamrában, és találtunk pár zacskó, bontott aszalt
gyümölcsöt. Egy része az idei Rocky
Road-ból maradt, a másik fele pedig az adventi gasztro ajándékgyártásból.
Lassan a végüket járták, így hasznosítani kellett. Így sikerült.
Elkészítési idő: főzés 30 perc +pihentetés, elkészítés és sütés 55-60
perc
20 dkg vegyes aszalt gyümölcs (vörös áfonya, körte, ananász, mangó,
mazsola, cseresznye)
15 dkg tejcsokoládé
15 dkg sótlan vaj
10 dkg barnacukor
3 tojás
10 dkg teljes kiőrlésű Biomag
búzaliszt
5 dkg rozsliszt
1-2 teáskanálnyi vaníliás cukor
1 csipet só
vaj és liszt a forma kikenéséhez
1. Vágjuk az aszalt gyümölcsöt akkora darabokra, mint a mazsola.
Keverjük össze a vaníliás cukorral, öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi, és kis
energián melegítsük fel. Forraljuk 15-20 percet, majd zárjuk el az energiát, és
hagyjuk kihűlni. Ezt érdemes előző este elkészíteni.
2. Kis lángon olvasszuk fel a vajat, keverjük hozzá a kis darabokra
tördelt csokoládét és a cukrot. Keverjük addig, míg a csoki és a cukor
felolvad, majd tegyük félre hűlni. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
3. Keverjük a tojásokat fehéredésig, majd apránként keverjük bele a
csokis-vajat. Dolgozzuk össze.
4. Keverjük össze a liszteket a sóval, és dolgozzuk bele a tojásos
alapba. Több, kisebb adagban dolgozzuk bele a kihűlt, aszalt gyümölcsöket is.
5. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 20x30 cm-s sütőformát, és abba
simítsuk bele a tésztát. Tegyük a forró sütőbe, és 35-40 perc alatt süssük
készre. hagyjuk a formába kihűlni.
Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a lisztet a Biomag
Malom segített kiválasztani, köszönjük!
A recept a Kedvenc Gasztro
rejtvény magazinban jelenik meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése