2015. február 18., szerda

Brownie főtt, aszalt gyümölcsökkel

Pakoltunk a kamrában, és találtunk pár zacskó, bontott aszalt gyümölcsöt. Egy része az idei Rocky Road-ból maradt, a másik fele pedig az adventi gasztro ajándékgyártásból. Lassan a végüket járták, így hasznosítani kellett. Így sikerült.

Elkészítési idő: főzés 30 perc +pihentetés, elkészítés és sütés 55-60 perc



20 dkg vegyes aszalt gyümölcs (vörös áfonya, körte, ananász, mangó, mazsola, cseresznye)
15 dkg tejcsokoládé
15 dkg sótlan vaj
10 dkg barnacukor
3 tojás
10 dkg teljes kiőrlésű Biomag búzaliszt
5 dkg rozsliszt
1-2 teáskanálnyi vaníliás cukor
1 csipet só
vaj és liszt a forma kikenéséhez




1. Vágjuk az aszalt gyümölcsöt akkora darabokra, mint a mazsola. Keverjük össze a vaníliás cukorral, öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi, és kis energián melegítsük fel. Forraljuk 15-20 percet, majd zárjuk el az energiát, és hagyjuk kihűlni. Ezt érdemes előző este elkészíteni.
2. Kis lángon olvasszuk fel a vajat, keverjük hozzá a kis darabokra tördelt csokoládét és a cukrot. Keverjük addig, míg a csoki és a cukor felolvad, majd tegyük félre hűlni. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
3. Keverjük a tojásokat fehéredésig, majd apránként keverjük bele a csokis-vajat. Dolgozzuk össze.
4. Keverjük össze a liszteket a sóval, és dolgozzuk bele a tojásos alapba. Több, kisebb adagban dolgozzuk bele a kihűlt, aszalt gyümölcsöket is.
5. Vajazzunk és lisztezzünk ki egy 20x30 cm-s sütőformát, és abba simítsuk bele a tésztát. Tegyük a forró sütőbe, és 35-40 perc alatt süssük készre. hagyjuk a formába kihűlni.

Jó étvágyat hozzá!
Max
A recepthez a lisztet a Biomag Malom segített kiválasztani, köszönjük!
A recept a Kedvenc Gasztro rejtvény magazinban jelenik meg.


Nincsenek megjegyzések: