Tejszínes kalács, csokoládéval töltve. kezdőknek is ajánlom, egy kicsit
átalakítottam, egyszerűsítettem a receptet.
Itt a videó receptje a kalácsnak.
Fotó: Szeiler Gábor
Hozzávalók:
60 dkg sima liszt
3 evőkanál porcukor
3 dkg friss élesztő
2 dl tejszín (állati)
2 dl tej
1 tojás
1 teáskanál só
10-15 dkg étcsokoládé
Kenéshez egy tojás sárgája
Oldjuk fel a cukrot a langyos tejben, morzsoljuk bele az élesztőt. Adjuk
hozzá a tojást és a tejszínt is. Szitáljuk össze a liszteket, és keverjük bele
a sót. Puha, rugalmas tésztát dagasztunk belőle. Tegyük egy kelesztő tálba, és
letakarva kelesszük 30-40 percet. Készítsünk elő két szögletes. Osszuk két
részre, és nyújtsuk ki szögletesre.
A lapot szórjuk meg a durvára vágott csokoládéval, tekerjük fel, és a vágjuk négy egyforma darabra. A tekercseket végével lefele helyezzük bele a sütőpapírral bélelt formába. Hagyjunk közt a tészták között, úgy is össze fog kelni. Készítsük le a másik tésztát is hasonló módon. Takarjuk le, és kelesszük langyos, huzatmentes helyen 35-40 percet.
Fotó: Szeiler Gábor
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és tegyünk az aljába egy hőálló
edénybe forró vizet.
Kenjük meg a tésztát a tojás sárgájával, és tegyük a forró sütőbe.
Süssük 35-40 percet 180 fokon, de érdemes az első 10 perc után letakarni
alufóliával, mert magas a tészta, könnyen pirul a teteje.
Rácson hagyjuk kihűlni, és próbáljunk ellenállni, csak kihűlve
szeleteljük fel.
Jó sütögetést! és hamarosan újra sütünkJ
Max (Tanulj meg velem sütni!)
A felvételek a Monitor magazin konyhájában készültek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése