Most egy kicsit eltérünk a Tanulj meg Sütni célkitűzésétől, bár igazából ez is sütés. Maradékhasznosítás a húsvét jegyében, a család egyik kedvenc sonkás étele. Szerepelt ez a recept már a Max konyháján, de most újratöltve közzéteszem itt is.
Gyúrt tészta, sonkával és tejföllel összesütve, egy laktató
egytálételnek. Régi családi recept, amit mostanában sokszor készítünk, de
húsvét után igazi maradék hasznosítós étel, gyakran készült. Gyorsan és egyszerűen elkészíthetjük.
Házi, gyúrt tészta helyett használhatunk lebbencs tésztát,
vagy lasagne tésztát. Készülhet sonkából, csülökhúsból, de bacon kockákból is
nagyon finom.
Hozzávalók:
- 50 dkg
tészta
- 40-50 dkg
füstölt, főtt sonka
- 2-3 db
zsemle vagy szikkadt fehér kenyér
- 4,5-5 dl
tejföl
- 3-4 ek
olaj
Igazgassuk el a leszűrt, kifőtt tésztát az edény aljában,
úgy hogy az oldalára is jusson. Tegyük bele közbe a vízbe a második adag
tésztát is főni. Terítsünk el bőségesen a kockázott húsból, közé pedig tegyünk
zsemle kockát. Az olajos tejfölből tegyünk kis halmokat a sonkára, Majd erre
terítsünk tésztát. Főzzük ki a harmadik adag tésztát is, közben készítsük el a
második sonka réteget is, ahogy az elsőt. Fedjük be a maradék kifőtt tésztával,
és kenjünk el a tetején bőségesen tejfölt. Előmelegített sütőben, 175 C-on,
süssük szép ropogósra, úgy 25-30 perc alatt.
Jó sütögetést! és hamarosan újra sütünkJ
Max (Tanulj meg velem sütni!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése