Igazi nyári édesség, készíthetjük piszke/egres helyett fehér, csemegeszőlőből
is. Nem kell külön tésztát sütni, egyben, könnyedén elkészülhet ez a tejes
pite. Tálaláskor adjunk hozzá vanília fagylaltot.
Elkészítési idő: 60-65 perc
Fotó: Szeiler Stúdió
40-45 dkg piszke/egres vagy csemegeszőlő
15-20 dkg marcipán
4 tojás
3 dl tej
12 dkg barnacukor
12 dkg Rábcakapi BIO fehér
tönkölyliszt
2 evőkanál olíva olaj
2-3 evőkanál őrölt mandula
2 teáskanálnyi vaníliás cukor
1 mokkáskanálnyi sütőpor
1 csipet só.
Fotó: Szeiler Stúdió
1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A lisztet keverjük el a sóval, és
a sütőporral.
2. A tojásokat habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral.
Adjuk hozzá a tejet és az olajat.
3. Adjuk hozzá a sütőporos lisztet, keverjük jól össze, majd öntsük egy
kivajazott, 24 cm-s piteformába. Híg lesz a tésztánk, ne ijedjünk meg.
4. A darált mandulában hempergessük meg az egres szemeket, majd
rakosgassuk bele az tésztába.
Fotó: Szeiler Stúdió
5. Daraboljuk fel a marcipánt kockákra, és terítsük el a tészta
tetején. Tegyük a forró sütőbe, és süssük 35-40 percet. Ha már nem remeg a
közepe, kész a tészta, de hagyjuk langyosra hűlni a formába, utána szeleteljük.
Jó étvágyat
hozzá!
Max
A pitéhez a lisztet a Biomag-Malom Kft. ajánotta,
köszönjük!
A recept a nyári Kedvenc
Gasztro rejtvény magazinban jelent meg.
2 megjegyzés:
Ahhhhhhhhh... Ránézésre is istenkirályság :-))))
I love pöszméte - nálunk így mondják :-)
Hát még elkészítve! Érdemes kipróbálni :-)
Megjegyzés küldése