2013. január 20., vasárnap

Churro (Churros) a Spanyol fánk


Churros (Churro)

„A churro (kiejtése [ˈʧurːo]) spanyol édesség: sült tészta rudacskák cukorba mártogatva.



Argentínában dulce de lechével, csokoládéval, vagy vaníliával töltik meg. Madridban forrócsokoládéba mártogatva fogyasztják. Mexikóban desszertnek tekintik, zsírosabban készítik, és fahéjjal szórják be. Az Egyesült Államokban általában cirkuszokban, vidámparkokban, és fesztiválokon árulják, többnyire mexikói stílusban elkészítve. Andalúzia egyes részeiben, kör alakban is előfordul, amit ha elvitelre kérnek, fel tudnak szúrni egy pálcikára. Franciaországban chichi vagy chuchu néven találkozhatunk vele.”
„A churró-t leggyakrabban reggeliként vagy uzsonnaként szokták enni. Fogyasztása a téli hónapokban nagyobb, ezzel ellentétben, nyáron nem olyan népszerű. Sokszor forró italokkal (mint a forró csokoládé, tejeskávé) szoktál felszolgálni, de néhol ánizsba is szokták mártogatni. A churrót árusító üzletekben melegen és magában szokták tálalni vagy különböző minőségű porcukorral szórják meg.”
Forrás: Wikipédia
Az általunk készített verzió egy kicsit másabb, mert az eredeti tésztában nincs tojás, mi teszünk bele. Már többször terveztem, hogy elkészítem az eredeti verziót, de mindig csak akkor jut eszembe, mikor elkészül a miénk. Nem baj, meg lesz az még. J

A teljes receptért és a leírásért látogass el a ide, a Max konyhája oldalára.

Jó sütögetést! és hamarosan újra sütünkJ

Max (Tanulj meg velem sütni!)




Nincsenek megjegyzések: