tag:blogger.com,1999:blog-8422016736118565996.post7214804449442297287..comments2023-02-25T19:41:52.287+01:00Comments on Tanulj meg sütni!: Kenyérsütés régen ZalábanMax Gastrohttp://www.blogger.com/profile/07232086578493909766noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-8422016736118565996.post-8403471485704124382014-06-03T16:40:54.895+02:002014-06-03T16:40:54.895+02:00Nem, a felfűtési idő addig van, míg kel a kenyér, ...Nem, a felfűtési idő addig van, míg kel a kenyér, és utána még fél óra. Addíg kel a tészta és melegszik a kemence.Maxhttps://www.blogger.com/profile/08446898821591830201noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8422016736118565996.post-15508343864497565392014-06-03T16:31:45.143+02:002014-06-03T16:31:45.143+02:00Ha a kenyértészta megkelt, a kemencében az előre e...Ha a kenyértészta megkelt, a kemencében az előre elkészített fát meg kell gyújtani. A szakajtóba tiszta szakajtóruhát teszünk, és a tésztából nagyobb cipókat, 2-3 kilogrammosokat formálunk, kigyúrjuk, és a szakajtóba rakjuk. Erre az időre a kemencében a tűznek le kell égni. A szakajtóban a kenyereket letakarjuk, és még fél óráig kelni hagyjuk.Tehát akkor a füttési idö egy fél ora? erre vagyok kiváncsi?Anonymousnoreply@blogger.com